KLIK HIER VOOR INFORMATIE OVER ONZE BUITENRITTEN!

Welkom bij Manege Knollegruun

Leuk dat je er bent!

De manege met Aandacht, Plezier en Kwaliteit. Onze manege ligt op steenworp afstand van het mooie dorp Schoonloo (Drenthe). De manege ligt aan een groot bos en heidegebied. De mogelijkheden zijn eindeloos en samen met de paarden staan wij klaar om u te verwelkomen!
 
Mijn naam is Randy van Zwol en ik ben de trotse eigenaresse van Manege Knollegruun te Schoonloo. Graag verwelkomen we u op onze prachtige locatie direct aan het bos.
 
Wij bieden zeven dagen in de week lessen aan met gediplomeerd personeel. Tevens is er ook een pensionstalling en een camping aanwezig. We hebben verschillende pony’s en paarden tot uw beschikking. Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles, rondleiding of meer informatie!
 

Ponykamp

In de zomervakantie worden er ponykampen bij Manege Knollegruun georganiseerd voor jong en oud. In deze week ga je allerlei activiteiten doen, zoals buitenritten, zwemmen bij het Loo meer, pony pimpen, spelletjes, bonte avond, knutselen, speurtocht, dressuurles, springles, voltige, vrijheidsdressuur, verschillende uitstapjes en nog veel meer! Tijdens de ponykamp slaap je in een gezellige blokhut (of slaapzaal) op het camping gedeelte van de manege. Voor deze blokhutten is een groot stuk gras met een speeltuin (in aanbouw) waar lekker gespeeld of gehangen kan worden. Het is mogelijk om met een eigen paard/pony deel te nemen of een paard/pony van Manege Knollegruun.

Klik hier voor meer informatie.

 

Buitenritten

Manege Knollegruun ligt in de prachtige staatsbossen van Drenthe. U vindt er gevarieerde bossen, vennen en heide. In de omgeving van de manege is er ‘vrij ruiteren’, wat niets anders betekent dan dat er vrijwel overal op het paard gereden mag worden. Dit leent zich dan ook uitstekend voor lange ritten te paard. De buitenritten vinden plaats onder gediplomeerde begeleiding. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor onze thema-ritten!

Klik hier voor meer informatie.

LR20150303-9035572886_1ee6f4fb25_o website 960x292

Paardrijlessen

Uiteraard kunt u op manege Knollegruun ook rijlessen nemen. We hebben lessen voor jong en oud. Deze vinden hoofdzakelijk plaats in de binnenbak en bij mooi weer in de eb-en-vloed buitenbak. De instructie is gediplomeerd.

Klik hier voor meer informatie.

LR20150308-_MG_5078 website 960x292

Vakantie en paardrijden

Op onze manege kunt u heerlijk vakantie vieren en paardrijden wanneer u wilt. Op uw eigen paard/pony of een paard/pony van de manege. We beschikken over een camping, blokhutten en chalets.

Klik hier voor meer informatie.

Knollegruun camping zomer

Stage plekken

Manege Knollegruun is een erkend leerbedrijf en biedt het gehele jaar stage plekken aan voor de volgende opleidingen in niveau 2 en 3: paardensport, paardenhouderij, dierenverzorging en sport en recreatie.

Tijdens je stage ga je onder andere; stalwerkzaamheden doen, lessen verzorgen, op- en afzadelen, klanten ontvangen, op de camping helpen en nog veel meer.

 

Kinderfeestjes

Bij manege Knollegruun organiseren we ook de leukste kinderfeestjes! Tijdens die kinderfeestjes gaan we ponyrijden, pony pimpen, knutselen en nog veel meer!

Klik hier voor meer informatie.