Mogelijkheden bij Knollegruun Knollegruun

Bij Manege Knollegruun worden er 7 dagen per week lessen verzorgd. Dit kan variëren van normale lessen tot springlessen. Tevens bieden wij stalling aan en is er de mogelijkheid om een paardenabonnement af te sluiten. Zullen we samen naar de mogelijkheden kijken?

KNOLLEGRUUN

Paard- en ponyrijlessen

De lessen worden gegeven door gediplomeerd personeel. Het is mogelijk om met een paard of pony van Knollegruun de lessen te volgen of met je eigen paard of pony.

Klik hier voor de tarieven.

Benieuwd naar meer informatie, een rondleiding of proefles? Bel naar 0592-501458 of mail naar info@knollegruun.nl

Als u 24 uur van tevoren online via Manege Plan de les afzegt mag de les op een ander moment in het zelfde kwartaal ingehaald worden. Door overmacht of les op een feestdag kan het zijn dat er niet ingehaald kan worden.

Alle lessen zijn inclusief een kop koffie, thee of een glas ranja.

Let erop dat je minimaal een halfuur voor de tijd van de les aanwezig moet zijn! Het is verplicht om goed schoeisel met een hak en een cap te dragen. Er kunnen laarzen en caps bij ons geleend worden maar onze maten zijn maar beperkt. Heb je dus een hele kleine of grote maat houd er dan rekening mee dat wij niet altijd de juiste maat hebben! Zonder correct schoeisel en cap kan er helaas niet gereden worden.

springen

KNOLLEGRUUN

Springlessen

Elke dinsdag avond, zaterdag middag en zondag middag worden er springlessen gegeven, voor de springlessen worden dezelfde prijzen gehanteerd als bij de gewone lessen.

KNOLLEGRUUN

Paardenabonnement

Bij Manege Knollegruun is er de mogelijkheid voor een paardenabonnement. Een paardenabonnement is te vergelijken met het hebben van je eigen paard, maar met lagere kosten en minder risico! Het abonnement bestaat uit vier dagen in de week waarvan 1 uur groepsles of een half uur privé les, daarnaast blijft het paard of de pony ook in de lessen lopen.

Klik hier voor de tarieven.

heide in Drenthe

KNOLLEGRUUN

Buitenritten

Bij onze manege is het mogelijk direct vanuit de buitenbak het bos in rijden. De buitenritten vinden plaats onder gediplomeerde begeleiding. Er zijn buitenritten van 1 uur, 1,5 uur of 2 uur mogelijk. Maar ook dagtochten. Vooraf bespreken we de rij-ervaring van de ruiter en de wensen wat de buitenrit betreft. We hanteren een maximum ruitergewicht van 95 kg en enige rij ervaring (goede beheersing van stap en draf).

Wellicht vindt u het leuk om het paardrijden met andere activiteiten op onze manege te combineren. Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het kamperen, de arrangementen en ponykampen bij de leukste manege van Drenthe.

Wij bieden vrijwel iedere dag in overleg de mogelijkheden om buitenritten te maken. Iedere route is weer anders omdat we gebruik kunnen maken van de uitgestrekte bossen en heidevelden.

Klik hier voor de tarieven.

Buitenritten dienen minimaal 24 uur van te voren aangevraagd te worden.

Wilt u een buitenrit maken? Vul dan dit formulier in.

Let erop dat je minimaal een halfuur voor de tijd van vertrek aanwezig moet zijn! Het is verplicht om goed schoeisel met een hak en een cap te dragen. Er kunnen laarzen en caps bij ons geleend worden maar onze maten zijn maar beperkt. Heb je dus een hele kleine of grote maat houd er dan rekening mee dat wij niet altijd de juiste maat hebben! Zonder correct schoeisel en cap kan er helaas niet gereden worden.

*Bij een groepsgrootte van 5 of meer mensen dienen annuleringen minimaal 24 uur van te voren gemeld te worden, anders moet alsnog het volledige bedrag voldaan worden.

KNOLLEGRUUN

Pensionstalling

Op de prachtige locatie van Manege Knollegruun is er ook plek voor een aantal pensionpaarden of pony’s.
Op de accommodatie is er onder meer:

 • Binnenbak 20×40, vlokkenbodem
 • Buitenbak 20×40, eb en vloed vlokkenbodem
 • Buitenbak 20×60 
 • Stapmolen
 • Longeercirkel
 • Iedere dag weidegang of paddock
 • Directe ingang naar het bos vanaf het terrein
 • Wasplaats met warm water
 • Poetsplaatsen
 • Eigen zadelkast
 • Wasmachine

Wilt u kamperen en uw paard en/of pony meenemen om op uw eigen viervoeter fijne bosritten te kunnen maken? Wij bieden hiervoor stalling en weide.

Klik hier voor de tarieven.

Boek nu bij Knollegruun Knollegruun